Opel autoradio gaat niet meer aan

Heb je een autoradio met een groot scherm gekocht en is deze binnen enkele weken gestopt met werken? Maak je geen zorgen, de autoradio is niet defect. De canbus module wordt geblokkeerd door je voertuig omdat deze als onbekend wordt herkend of meer stroom verbruikt dan de oude autoradio.

Dit probleem kan permanent worden opgelost door een eenvoudige aanpassing aan de kabel. Hieronder vind je een afbeelding waarop staat aangegeven wat je aan de kabel moet aanpassen.

Laten we kort uitleggen wat er gebeurt. De canbus module krijgt normaal gesproken constant stroom vanuit de auto, zelfs als het contact is uitgeschakeld. Bij sommige Opel voertuigen wordt dit gedaan om te voorkomen dat de accu leegraakt. Daarom moet de canbus anders worden aangesloten. Als je de gele draad van de canbus voorziet van een geschakelde 12V-stroomvoorziening, zal de canbus alleen werken wanneer het contact is ingeschakeld. Hierdoor wordt de canbus ook niet langer geblokkeerd.